Utfordringer etter rekordregn i Den dominikanske republikk

150 familier i Palmarejo er rammet av sist helgs rekordregn. I følge offisiell informasjon ble det lørdag 18. november 2023 registrert 431 millimeter regn i løpet av 24 timer over hele landet. Dette er en mengde uten sidestykke i Den dominikanske republikks historie og har dessverre ført til over tretti dødsfall så langt i landet.

Situasjonen i MUDHAs bateyer
I følge rapportene fra aktivistene og ledere i MUDHAs bateyer er det heldigvis ingen rapporterte dødsfall så langt i våre nettverk, som følge av regnet. Imidlertid har samfunnene opplevd alvorlige materielle skader og mange familier står nå overfor utfordringer med å gjenoppbygge livene sine etter denne naturkatastrofen.

Den voldsomme nedbøren har resultert i omfattende oversvømmelser i samfunnet. Flere bekker rundt området har flommet over, og store mengder avfall har blitt spredt i området. Mange familier har opplevd betydelige tap og skader på eiendeler i hjemmene sine. Verdisaker, skolemateriell, klær og nødvendige gjenstander er gått tapt eller blitt ødelagt som følge av vannmassene.

MUDHA er på plass for å bistå de berørte samfunnene. De jobber med å tilby nødhjelp, inkludert mat, vann og midlertidig husly, for å hjelpe de som er hardest rammet.

Vi oppfordrer våre støttespillere til å bidra til MUDHAs innsats. Enhver donasjon, stor eller liten, vil være til hjelp.

Slik kan du bidra

Ved enkeltbidrag eller faste trekk til vårt kontonummer 2085 56 59914.

vipps-logo-2017 Du kan også bidra via Vipps, til Palmarejo-prosjektets eget nummer: 126778

Grasrotandelen:
Om du har et spillkort registrert hos Norsk Tipping og har lyst til å støtte Palmarejo gjennom den såkalte «Grasrotandelen», så er dette en temmelig enkel prosedyre. Send følgende SMS fra din egen mobiltelefon og vips så er det gjort: «GRASROTANDELEN 994088572» til 2020 (tjenesten er gratis).

Legg igjen en kommentar

Filed under Nyheter

Legg igjen en kommentar